+386 51 340 373 natasa@zobozdravstvo-prunk.si
Pon - tor: 13:30 - 19:00 Sre: 08:30 - 13:00 Čet - pet: po dogovoru

Wellness Coaching

Vsi se zavedamo pomena zdravja in zdravega življenjskega sloga…

…a je danes po eni strani življenje tako hitro in polno, da enostavno zmanjka časa za vse, kar bi “morali“ storiti, po drugi strani pa je toliko novih informacij, spoznanj, dognanj, ki se za povrh vsega izključujejo, da je človek enostavno zbegan, kaj je tisto, kar je resnično zdravo in potrebno.

Wellness se je prvič pojavil kot pojem že leta 1654 in je pomenil dobro zdravje, v kontekstu dobrega počutja, kot ga razumemo danes, pa ga je začel uporabljati ameriški zdravnik Halbert L. Dunn v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Gre za tak način življenja, da človek razvije vse  potenciale, ki jih ima. Za to pa je potrebno harmonično, celostno ( telesno, duševno in duhovno ) in usmerjeno delovanje v okolju, kjer živi.

Coaching je proces, ki pri tem človeka podpira. S coachingom človek odkrije in si predpiše pravi recept zase. Kaj je tisto, kar bo za njega delovalo in kar mu je pisano na kožo.

 V bistvu je to pogovor, kjer coach s specifičnimi veščinami in orodji spodbuja posameznika, da sam najde definicije, rešitve in načine delovanja za svoje življenje in zdravje. Dejansko gre za pridobivanje in ohranjanje tistih navad, ki nam koristijo, in za opuščanje tistih, ki nam ne služijo več. In ne glede na to, kako zelo  enostavno se to sliši, ni tako preprosto. Prav zato sem tako vesela, da sem pridobila veščine in znanja, ki te spremembe olajšajo. Čeprav na prvi pogled coaching nima veliko skupnega z zobozdravstvom, je zame to zaokrožena celota. V centru pa je zdrav posameznik.

Za resnično lep nasmeh niso dovolj samo lepi in zdravi zobje. Lep nasmeh brez iskric v očeh je zame prazen. Iskrice se v očeh lesketajo, ko se v svojem življenju počutimo dobro in izpolnjeno in smo s tem tudi zdravi v najširšem pomenu besede.