+386 51 340 373 natasa@zobozdravstvo-prunk.si
Pon - tor: 13:30 - 19:00 Sre: 08:30 - 13:00 Čet - pet: po dogovoru

Zobozdravstvo

Bolje preprečiti kot zdraviti je že stara modrost, ki se je držimo tudi v naši ambulanti.

Z rednimi kontrolnimi pregledi odkrivamo spremembe v začetnih stopnjah in na ta način preprečimo slabšanje stanja z minimalnimi posegi. Z redno in pravilno ustno higieno doma in v ambulanti preprečujemo oz. upočasnjujemo pojav bolezenskih sprememb. Naštete so najbolj pogoste storitve, ki jih opravljamo, vendar pa naj služijo zgolj kot informacija, saj je vsak človek zgodba zase in je za vsakega potreben individualni pristop in načrt.

Kontrolni pregled in posvet

Ob kontrolnem pregledu preverimo stanje zob in celotne ustne votline in se o ugotovitvah pogovorimo in svetujemo.

Profesionalno čiščenje zob in oblog

Če se kljub skrbni vsakodnevni higieni na zobeh naberejo trde obloge, jih je potrebno odstraniti z ustreznimi postopki: ultrazvočno in s peskanjem, da pa se obloge počasneje nabirajo, je dobrodošlo še poliranje površine zob.

Zalivke

Zalivka je nadomestilo odstranjenega obolelega dela zoba. Lahko je izdelana direktno v ustih ali pa v laboratoriju. Prav tako se razlikujejo po tem, iz kakšnega materiala so izdelane. Večinoma so zalivke, ki se izdelajo v laboratoriju, iz keramike, tiste, ki se izdelajo direktno v ustih, pa iz kompozitnih materialov.

Varno odstranjevanje amalgama

Posebno skrb je potrebno nameniti odstranjevanju neustreznih amalgamskih zalivk, saj se pri odstranjevanju sproščajo hlapi živega srebra. Za varno odstranjevanja amalgama uporabljamo posebno zaščitno opno, svedre, sesalec in masko. Svetujemo vam glede prehranskih dopolnil pred in po odstranitvi. Nudimo vam tudi bioresonančno podporo po odstranitvi amalgamskih zalivk.

Endodontija

Ko je karies preveč napredoval in je okužen tudi živec v zobu, je potrebno tak živec odstraniti in koreninski kanal ustrezno pripraviti za polnitev s posebnim materialom, da je nepredušno zaprt. Do prizadetosti živca lahko pride tudi zaradi poškodbe.

Protetika in implantologija

Čeprav težimo k temu, da bi se v ustih nahajali samo lastni zdravi zobje, je včasih potrebno nadomeščati manjkajoče zobe z umetnimi, bodisi s fiksnimi ali s snemnimi rešitvami ali z implantati.

Otroško zobozdravstvo

V naši ambulanti bomo poskrbeli tudi za najmlajše, da se bodo počutili varno in popolnoma zaupali zobozdravniku pri preventivnih pregledih, zdravljenju ali morebitnih poškodbah mladih zobkov.

Estetsko zobozdravstvo

Ko si zaželimo malo razvajanja, se ukvarjamo z izboljševanjem tistega, kar je že dobro. Tako lahko zobe malo posvetlimo z beljenjem v ordinaciji ali doma. Lahko tudi spreminjamo obliko zob ali z zalivkami ali pa z luskami – ­to so tanke keramične fasete, ki se zalepijo na minimalno pripravljen zob. Prav tako lahko preoblikujemo ali rahlo povečamo ustnice z uporabo polnil.

zobozdravstvo prunk nasmeh